تولید محتوا و نکات کاربردی آن

تولید محتوا و نکات کاربردی آن

مفهوم تولید محتوا

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن

 

تولید محتوا یعنی چی؟ من بعد از کلی تحقیق فهمیدم اصلاً عنوان شغلی کارشناس تولید محتوا جزو مشاغل تعریف شده نیست! 

در این مقاله قرار است با: چکیده‌ای ساده و روان برای درک معنی تولید محتوا ، شناخت انواع محتوا، و آشنایی با شغل کارشناس تولید محتوا است آشنا شویم.

اگر همین حالا بروید از هرکسی که کارش تولید محتوا است بپرسید تولید محتوا یعنی چه، احتمالا جواب خودش را می‌دهد؛ چون دنیای بازاریابی محتوا (Content Marketing) آنقدر گسترده است که هرکسی تعریف خودش را از آن دارد.

اما ما می‌خواهیم به یک تعریف درست و مختصر از تولید محتوا برسیم.

محتوا همان چیزی است که هر روز با آن سر و کار دارید؛ کلیپ‌های خنده‌دار یا عکس و توضیحات محصول که در اینستاگرام می‌بینید، پادکست که موقع برگشتن از دانشگاه در تاکسی گوش می‌دهید، ویدیوهای آموزشی در آپارات یا یوتیوب که تماشا می‌کنید، کتاب‌های دیجیتال که در موبایل یا کامپیوتر می‌خوانید و در نهایت همین مقاله که حالا در حال خواندن هستید همه محتوا حساب می‌شوند.

پس هر چیزی که در دنیای دیجیتال می‌بینید، می‌شنوید یا می‌خوانید به نوعی محتوا حساب می‌شود.

حالا اگر بخواهیم یک تعریف جامع برای محتوا بدون مثال زدن از انواع محتوا بنویسیم می‌رسیم به این تعریف:

به هر چیزی که برای انسان قابل درک است و در بستر کانال‌های دیجیتال یا غیر دیجیتال قابل انتشار هستند محتوا می‌گویند.

پس در جواب سوال تولید محتوا چیست می‌توانیم بگوییم:

تولید محتوا یعنی خلق هرچیز قابل درک برای انسان‌ها

این تعریف خیلی فارسی سخت و دانشگاهی شد؛ این تعریف خیلی کلی است و ربط مستقیمی هم به بازاریابی ندارد، در ادامه بهتر توضیح می دهم.

تولید محتوا یعنی نوشتن، طراحی، ضبط یا ساخت هرچیزی که انسان‌ها می‌توانند درکش کنند و در بستر های مختلف منتشر می‌کنیم تا به اهدافی مثل کسب درآمد، رسانه‌سازی و … برسیم.

شاید الان فکر می‌کنید که خب اگر تولید محتوا  یعنی همین عکس‌هایی که در اینستاگرام پست می‌کنیم پس کار آنچنان سختی نیست! مقاله نوشتن هم که مثل انشا نوشتن است هرکسی می‌تواند بنویسد.

پس چرا شرکت‌ها اینقدر دنبال کارشناس تولید محتوا هستند؟ جواب این سوال ریشه در بازاریابی مبتنی بر محتوا (Content Marketing) دارد.

تولید محتوا دغدغه ی افرادی هست که تازه برای بیزینس خودشون میخوان استارت بزنن و خیلی وقت ها پیش میاد که این مسیر رو به اشتباه شروع میکنند. محتواهای بی هدفی تولید میکنند که نه کمکی به جذب مخاطب میکنه بلکه به سئوی سایت ضربه شدیدی وارد میکنه.

انواع محتوا 

محتوای متنی: که برای انتقال ارزش به کاربر و سئو سایت مناسب هست.

محتوای صوتی: که برای انتقال ارزش به کاربر و سئو سایت مناسب هست. محتوای صوتی همان پادکست می باشد.

محتوای تصویری: مثل تیزر و موشن گرافیک علاوه بر قدرت انتقال مفاهیم بالا در سئو سایت شما نیز موثر است.

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن
تولید محتوا و نکات کاربردی آن

تولید محتوای فارسی چیست؟

تولید محتوای فارسی 1.8 درصد از کل محتوای اینترنت را تشکیل میدهد. به خوبی میدانیم که امروزه سئو بیش‌تر بر پایه محتوا بنا شده‌است.

به همین دلیل هر سایتی برای بهبود عملکرد و افزایش رتبه‌اش در موتورهای جست‌وجو به تولید محتوا، به خصوص تولید محتوای فارسی نیاز دارد.

به همین دلیل محتوا نویسان و بلاگ نویسان باتجربه براساس اصول و استانداردهای سئو تکنیک‌هایی را با توجه به کلمات کلیدی فارسی موجود در موتور های جست‌وجو وهمچنین مورد نیاز دنیای وب فارسی پیاده میکنند تا سایت‌ها به ده رتبه برتر گوگل (همان صفحه اول گوگل) در هر کلمه کلیدی مد نظر خود برسند.

تولید محتوای اصولی فارسی همان چیزی است که بیشتر از هر چیزی شما در سایت خود با آن روبرو هستید و اگر طبق برنامه و تقویم تولید محتوای فارسی خود پیش بروید به طور قطع یکی از اصلی‌ترین قطب‌های کسب و کار خود تبدیل می‌شود.

به مرور و رفته رفته سایت شما هم در رسته پیشرفته‌ترین سایت‌های حوزه کاری خود قرار گرفته و گوگل راه را برای سایت شما باز خواهد کرد.

تولید محتوا برای سایت چیست؟

تولید محتوا برای سایت شامل ویدئوها، عکس ها، متون و حتی موسیقی هایی است که یک کارشناس تولید محتوا برای سایت خود قرار می‌دهد.

می‌دانیم که تولید محتوای متنی از ارزش بالاتری در گوگل برای رتبه گیری برخوردار است و در سئو سایت نقش موثرتری دارد.

اما نکته‌‌ی شایان ذکر این است که محتوا نباید صرفا برای رتبه گرفتن درگوگل نوشته شود و باید محتوایی باشد که نیاز کاربر را به وضوح و سادگی رفع نماید.

به همین دلیل تولید محتوای متنی برای سایت در گوگل، اهمیت و ارزش بالاتر و بیشتری نسبت به سایر محتواها (عکس و فیلم) دارد.

در عصر اینترنت ، تولید محتوا هسته اصلی هر استراتژی بازاریابی خوب است.

آیا می خواهید یک کمپین تبلیغاتی را اجرا کنید؟ نمره سئو و رتبه گوگل خود را افزایش دهید؟ آیا از رسانه های اجتماعی استفاده می کنید؟ بنابراین هیچ راهی ندارید، جز اینکه باید محتواهایی با کیفیت مقبولی ایجاد کنید.

تولید محتوا جذاب چیست؟

شاید از خود بپرسید که یک تولید محتوای جذاب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

باید به شما بگوییم که در تولید یک محتوا جالب باید قبل از هرچیز خلاقیت داشته باشید. باید بتوانید که کلمات را به شکلی سحرآمیز کنار یکدیگر قرار داده و به سادگی تمام مفهوم را برسانید.

برای شروع این کار لازم است تا مطالعه خود را افزایش داده و دایره لغاتتان را گسترش دهید. سپس با جمله ‎بندی دقیق سعی کنید، حرفتان را به مخاطب انتقال داده و او را برای لحظاتی چند جذب خود کنید. فراموش نکنید که سبک نگارش را بسته به موضوع انتخاب کنید و وارد حاشیه نشوید.

تولید محتوای شرکتی چیست؟

اگر علاقه ای ندارید که با فریلنسرها کار کنید یا فرصت و شرایط کنترل کار آن‌ها را ندارید. بهترین پیشنهاد برای شما کار با شرکت های تولید کننده محتوا است. تولید محتوای شرکتی به این صورت است که شما تنها موضوع و تعداد کلمات مدنظر‌تان را اعلام میکنید و این شرکت ها پلی میان شما و نویسنده‌های فریلنسر می‌شوند.

تولید محتوا ارزان چیست؟

با توجه به اهمیتی که تولید کردن محتوا دارد بسیاری از شرکت‌ها اقدام به تولید محتوای ارزان نموده‌اند.

به طور معمول، هدف از تولید چنین محتواهایی سبقت گرفتن از رقبا، صرفه جویی در هزینه، افزایش فروش محصول و.. است.

اما در کنار این عوامل باید به این نکته توجه داشته باشید که در تولید محتوای ارزان نیز لازم است اصول سئو به خوبی رعایت شوند و از طرف دیگر مانند سایر انواع محتواها، از بهترین عناوین برای محتوای تولید شده استفاده شود.

تولید محتوای ارزان نیز باید بدون غلط املایی باشد. از طرف دیگر چنین محتوایی باید با توجه به علائم نگارشی به رشته تحریر درآمده باشد تا بتواند نیاز کارفرمای مربوط را برآورده سازد.

تولید محتوای سئو شده چیست؟

تولید محتوای سئو شده در عصری که وب‌سایت‌ها حرف اول را می‌زنند بسیار مهم است.

این سبک از تولید محتوا چند سالی است موردتوجه مشاغل و صاحبان کسب‌وکارها قرار گرفته است و تقریبا می‌توان گفت هر برندی برای توسعه کسب‌وکار خود در فضای وب نیازمند تولید محتوای سئو شده است. محتوای سئو شده برای هر وب‌سایت چه از نوع فروشگاهی، چه از نوع خبری یا برندینگ بسیار مهم است و در دیده‌شدن بیشتر وب‌سایت در موتورهای جستجوگر بسیار اثربخش است و تولید محتوای سئو شده به لطف بهبود رتبه گوگل در دیده‌شدن بیشتر وب‌سایت کمک بسیاری می‌کند.

روش‌های مختلفی برای تولید محتوای سئو شده و به‌طورکلی سئو کردن وب‌سایت‌ها وجود دارد که نیازمند کارشناس و متخصصان ویژه است.

برای تولید محتوای سئو شده محتوا باید دست‌اول و یونیک باشد و در انتخاب کلمات کلیدی، تیترها و تصاویر و ویدئوها دقت شود هم چنین حتما از ابزارهای سئو در تولید محتوای سئو شده استفاده شود.

تولید محتوای فروشگاهی چیست؟

تولید محتوای فروشگاهی یکی از مهم‌ترین کارها در فروش آنلاین و فروشگاه های اینترنتی است. زیرا رتبه ی بالا در گوگل نتیجه ای جز خرید و سود بیشتر نخواهد داشت.

پس باید نکات لازم در تهیه و  تولید محتوای خوب فروشگاهی را رعایت کرد. مثلا باید توضیحات محصول کاملا دقیق بیان شود تا کاربر به خوبی بتواند در مورد خریدش تصمیم بگیرد.

در تولید محتوای فروشگاهی حتما باید نیاز کاربر مورد توجه قرار بگیرد زیرا اگر به راحتی نتواند که نیاز خود را پیدا کند سریعا سایت را ترک خواهد کرد که این موضوع کاملا برروی رتبه گوگل تاثیر گذار است.

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن

تولید محتوا برای گوگل چیست؟

تولید محتوا برای گوگل، دارای اهمیت بسیاری است بنابراین در این زمینه لازم است حتما به چند فاکتور مهم توجه داشته باشید. از جمله این عوامل می‌توان تخصص را نام برد.

بنابراین لازم است برای تولید محتواهای خود برای گوگل، در ابتدا به گوگل اثبات نمایید که محتوای شما می‌تواند به عنوان متخصص شناخته شود.

از دیگر عواملی که باید در هنگام تولید محتوا برای گوگل حتما آن را در نظر داشته باشید، اقتدار موضوع شما و یا مرجع بودن آن است. بنابراین باید محتوایی تولید کنید که موضوع را از مناظر مختلف و زوایای متعدد، مورد بررسی و کنکاش قرار می‌دهد.

تولید محتوای عامیانه چیست؟

تولید محتوای عامیانه این روزها که بسیاری از لحن‌های سنگین و ثقیل خسته شده‌اند به شدت موردتوجه قرار گرفته است.

تولید محتوای عامیانه یا همان تولید محتوای صمیمی با لحن ساده و صمیمی در نگارش سعی دارد تا احساسات مخاطب را درگیر کند.

در این سبک از تولید محتوا نویسنده تصور می‌کند که مخاطب یکی از دوستان و نزدیکانش است و با لحنی ساده و صمیمی و با سبک محاوره محتوا را تولید می‌کند.

در تولید محتوای عامیانه از لغات پیچیده و دشوار استفاده نمی‌شود و بیشتر متون جنبه توصیه‌ای دارد هم چنین می‌توان برای جذابیت بیشتر از شوخی و کلمات و لحن طنز نیز در این نوع از تولید محتوا بهره جست.

تولیدکننده محتوای عامیانه سعی می‌کند در کنار رعایت چارچوب‌های نگارشی صمیمیت را چاشنی متن خودکرده و به‌دوراز تکلف با مخاطب همراه و صمیمی شود.

محتوای متنی عامیانه مانند پلی است میان برند و مخاطب که می‌تواند ارتباطی جداناپذیر ایجاد کند.

استراتژی تولید محتوا چیست؟

 استراتژی محتوا در مورد تمام مراحل طول عمر محتوا نظارت دارد و بر روی آن تاثیر میگذارد.

استراتژی تولید محتوا شامل ایده‌های اولیه، تولید و توسعه، ارائه محتوا، ارزیابی آن و در نهایت حذف و کنار گذاشتن آن است.

به طور کلی استراتژی محتوا به برنامه ریزی ، توسعه و مدیریت محتوا – نوشتاری یا سایر رسانه ها اشاره دارد. مفهوم استراتژی محتوا با بازاریابی محتوا متفاوت است.

درواقع استراتژی محتوا ایده‌ها و راهکارهای مدیتریتی است اما بازاریابی محتوا عملی کردن ایده‌ها، تعیین تقویم محتوایی و در نهایت ایجاد کردن و به‌روزرسانی مرتب مطالب برای نگه‌داشتن کاربر در صفحات سایت است.

تولید محتوای برونسپاری شده چیست؟

در حال حاضر استفاده از محتوا برای بهبود بخشیدن به رتبه سایت، امری بسیار مهم برای مدیران وب سایت‌ها به شمار می‌رود.

بنابراین از جمله نکاتی که باید در هنگام تولید محتوای مطلوب در نظر گرفته شود برونسپاری تولید محتوا است. در حقیقت برونسپاری محتوا، موجب می‌شود تا محتوایی استاندارد و متناسب با اصول سئو ایجاد شود و از این طریق، چنین محتوایی عاملی موثر برای سایت مورد نظر و ارتقای رتبه آن محسوب شود.

بنابراین تولید محتوای برونسپاری شده می‌تواند در صرفه جویی در زمان و هم‌چنین هزینه شما نقش قابل توجهی داشته باشد. از طرف دیگر تولید این محتوا باعث می‌شود تا شما بتوانید به راحتی به محتوای مد نظر خود دست یابید.

تولید محتوای یونیک چیست؟

محتوای یونیک اغلب به محتوایی اشاره دارد که برای اولین بار در سطح اینترنت بارگذاری می‌شود.

این نوع محتوای گوگل‌پسند، از هیچ‌منبعی که در اینترنت باشد کپی برداری نکرده است. شاید بهتر باشد اینگونه عنوان کنیم که‌ محتوای یونیک محتوایی است که برای اولین بار در زمینه‌ی یک موضوع در اینترنت بارگذاری شده است و پیش از آن هیچ محتوایی با این موضوع در فضای مبتنی بر وب وجود نداشته است.

این‌ محتوا می‌تواند حتی محتوایی باشد که شما برای اولین بار از زبانی دیگر ترجمه کرده و در سایت یا صفحه‌ی خود قرار داده‌اید.

البته بهتر است بدانید که برخی از سایت‌ها هستند که به شما کمک می‌کنند یونیک بودن محتوا را بررسی کنید. سایت‌هایی مانند کوتکست و کپی اسکیپ از این دست سایت‌ها می‌باشند.

تولید محتوای یونیک شامل هر نوع محتوا اعم از متنی، صوتی، ویدئویی یا … است.

تولید محتوا شرکتی چیست؟

تولید محتوای شرکتی توسط یک شرکت تولید کننده محتوا انجام می‌گیرد.

در حقیقت می‌توان گفت وظیفه اصلی چنین شرکت‌هایی این است که اطلاعات مورد نیاز کارفرما در زمینه محصول و یا خدمت مورد نظر را به دست آورند و سپس به محتوا نویسی پیرامون آن موضوع بپردازند.

در این زمینه لازم است حتما در ابتدا نویسنده بداند که هدف کارفرما از تولید محتوای مورد نظر چیست. از طرف دیگر لازم است وی بداند که قرار است متن تولید شده، چه فضایی داشته باشد. نوع کسب و کار و فعالیت کارفرما نیز نوع محتوای تولید شده را تغییر می‌دهد.

بنابراین قبل از نگارش باید این عوامل مد نظر تولید کننده تولید محتوای شرکتی قرار بگیرد.

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن
تولید محتوا و نکات کاربردی آن

تولید محتوای متنی چیست؟

در بسیاری از متون و رفرنس های ایرانی و خارجی آمده است که محتوا پادشاه است. 

تولید محتوای متنی، روندی از تولید محتواست که محتوانویسان با تولید مقالات اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

شاید تولید محتوای متنی آنقدر همه پسند نباشد و اکثرا به سراغ محتواهای رسانه ای مثل ویدئو یا پادکست بروند اما مخاطبین خاص خود را دارد و بیشتر محتوای گوگل بر پایه‌ همین تولید محتوای متنی است.

در ضمن لازم به ذکر است که این نوع محتوا تاثیر کاملا موثر و بسزایی در روند بهبود رتبه سایت در گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو خواهد داشت.

تولید محتوای صوتی چیست؟

پادکست، کتاب صوتی، رادیوهای اینترنتی و حتی موسیقی های درون سایت‌ها همگی نوعی از تولید محتوای صوتی هستند.

این نوع تولید محتوا این روزها برخلاف گذشته بسیار محبوب شده است. البته به شرط اینکه اصول اولیه تولید محتوای صوتی رعایت شده باشد.

این اصول شامل: حضور گوینده ای مناسب و استفاده از افکت های صوتی درست ، استفاده از تجهیزات و فناوری های صحیح و محیط مناسب برای ضبط محتوای صوتی است. اگرفن بیان گوینده و فناوری های استفاده شده در محتوای صوتی کاملا درست و اصولی باشند، قطعا افراد بیشتری نسبت به گذشته، به سمت این نوع محتواها می‌آیند.

تولید محتوای تصویری چیست؟

به تولید محتواهایی از قبیل:عکس، ویدئو، اینفوگرافیک، اسلاید و اسکرین شات؛ تولید محتوای تصویری می‌گویند.

تاثیرگذارترین نوع محتوا در سئو سایت محتوای متنی است اما تاثیر گذارترین نوع محتوا در ذهن افراد همان تصاویر بصری یا تولید محتوای بصری است.

درواقع این نوع محتوا مکمل محتوای متنی است.در اصل تولید محتوای تصویری سندی برای اعتماد بیشتر افراد به سایت و کسب‌وکار شما، با توجه به شمایل بصری آن است.

به طورکلی ارتباط تصویری برقرار کردن با مشتری تاثیر مثبتی در فروش خواهد داشت و به همین دلیل همیشه پیشنهاد می‌شود که در محتوای متنی از محتوای تصویری استفاده کنید.

تولید محتوای اینترنتی چیست؟

هر‌محتوایی که برای بارگذاری در اینترنت و قرار گرفتن در سایت‌ها تولید می‌شود بهمحتوای اینترنتی معروف است.

هر کدام از محتواهایی که ذکر کردیم خود می‌توانند تولید محتوای اینترنتی باشند. 

تنها نکاتی وجود دارد که برای تولید محتوای اینترنتی باید در نظر بگیرید. محتوای تولید شده باید حتما یونیک باشد. محتوایی که کپی شده باشد می‌تواند برای سایت بازدهی منفی داشته باشد. از طرفی برای تولید محتوای اینترنتی حتما باید نکات سئو را رعایت کرد و محتوا بر اساس قوانین سئو نوشته شده باشد.

محتوای اینترنتی نباید طولانی باشد. دد این صورت مخاطب خسته شده و مطلب را مطالعه نمی‌کند. هر پاراگراف نباید بیش از ۳۰۰ کلمه داشته باشد. جملات نیز باید کوتاه و مختصر و مفید باشند.

اگر قوانین سئو را در متن خود رعایت کنید می‌توانید امیدوار باشید که محتوای شما می‌تواند گوی سبقت را رقبایتان برباید. بهتر است محتوای اینترنتی شما شامل حداقل دو نوع از محتوا باشد.

بهترین گزینه ترکیب محتوای متنی و تصاویر با کیفیت است.

تولید محتوای کارآمد چیست؟

حتما می‌دانید که تولید محتوا چیست، ولی محتوایی که مفید و کارآمد باشد اصول خاصی دارد.

قبل از تهیه آن باید بدانید که دقیقه دنبال چه هستید و می‌خواهید چه مطلبی را با چه کسانی مطرح کنید. برای یک تولید محتوای کارآمد باید نکات اصلی، پیشنهادات و نکات طلایی را برای فرد بازگو کنید، ولی نحوه ارائه آن هم مهم است.

شما نباید تمام مطالب مفید را به یک باره تحویل مخاطب بدهید، چرا که موجب خستگی او خواهید شد. لذا پیشنهاد ما به شما این است که حرف اصلی را به صورت مداوم و با ذکر مثال بگویید و مخاطب را با خود همراه کنید.

تولید محتوای خلاقانه چیست؟

تولید محتوای خلاقانه کار هر کسی نیست‌. تولید کننده‌ی خلاق مفهومی را به واقعیت تبدیل می‌کند.

تولید خلاقانه خود یک پروژه محسوب می‌شود که برای به سرانجام رساندن آن می توان از یک تیم کمک گرفت. تولید محتوای خلاقانه، در راسته‌ی محتوای همیشه سبز قرار می‌گیرد. محتوایی است که می‌توانید همیشه به آن استناد کنید. محتوای خلاقانه از آن دست محتواهایی است که ترافیک بالا و البته ارگانیک را همیشه به سمت سایت شما سرازیر می‌کند.

محتوای خلاقانه نه تنها باعث جذب مخاطب به سمت سایت شما می‌شود، بلکه‌ می‌تواند به شما کمک کند تا بیش از همیشه محصول خود را بفروشید یا خدمات خود را ارائه کنید.

به عبارت ساده‌تر محتوای خلاقانه باعث می‌شود شما به هدفی که از ایجاد یک وبسایت دارید دست یابید. محتوای خلاقانه می‌تواند محتوای یونیک را نیز‌ پوشش دهد.

تولید محتوا کاربر پسند چیست؟

تولید محتوای جذاب اگر براساس اصول سئو باشد، کاربرپسند نیز خواهد بود. اما سوال این است که این اصول چیست؟ در جواب باید بگوییم که علاوه بر سادگی بیان شما باید ویژگی‌های مخاطبتان را هم مد نظر بگیرید. سن، جنیست، تحصیلات، فرهنگ و غیره همگی چیزی است که بر کاربرپسند بودن محتوا اثر می‌گذارد.

شما نمی‌توانید برای هنردوستان از صنعت خودرو بگویید و انتظار داشته باشید که لذت ببرند! لذا تولید محتوا کاربرپسند تماما به سلیقه و حتی پرسونا (ویژگی‌های) مخاطب بستگی دارد، همچنین فراموش نکنید که اگر آن را در زمان درست انتشار بدهید، می‌توانید به تعداد مخاطبانتان بیفزایید.

تولید محتوا به کمک ابزارها چیست؟

به طور کلی، مجموعه ابزارهایی وجود دارند که از طریق به کارگیری آن‌ها به فرایند تولید محتوا کمک می‌شود. از جمله این ابزارها می‌توان ابزارهای لازم برای تقویم تولید محتوا را نام برد.

در حقیقت با استفاده از ابزارهای اینترنتی از قبیل اکسل و یا گوگل داکس می‌توان برای تنظیم نمودن این تقویم استفاده نمود و یا از بعضی از سایت‌ها می‌توان برای جمع آوری اطلاعات در زمانی خاص بهره مند شد.

از طرف یگر ابزارهایی وجود دارند که از طریق آن‌ها تولید کننده محتوا می‌تواند از روش‌های سریعی برای یافتن موارد مورد نظر و علاقه مخاطبان استفاده کند. از جمله این ابزارها می‌توان ابزار content strategy helper در سایت Builtvisible را نام برد.

تولید محتوای انگلیسی چیست؟

در برخی موارد، با سایت‌هایی روبرو می‌شویم که دامنه‌ی فعالیتشان فراتر از مرزهای ایران است. این وبسایت‌ها تلاش می‌کنند تا خدمات و محصولاتی جهانی ارائه دهند. به همین دلیل نیاز است تا محتوایی که برای این سایت‌ها تولید می‌شود به زبان انگلیسی باشد. به این‌منظور نیاز است تا فردی که این‌محتوا را تولید می‌کند کاملا به زبان و قواعد انگلیسی مسلط باشد.

توجه کنید که حتی توجه به حروف اضافه برای هر فعل، یا استفاده از یک فعل فقط در مواقع خاص نیز می‌تواند جزو قواعد بازنویسی و ترجمه‌ی یک متن به زبان انگلیسی باشد.

در تولید محتوای انگلیسی نیز لازم است تا حتما قوائد سئو رعایت شود تا وبسایت بتواند از مزایای رتبه بندی گوگل نیز محروم نماند.

تولید محتوا در منزل چیست؟

در حال حاضر، تولید محتوا اهمیت خاصی دارد. از طرف دیگر، انجام این کار در خانه، برای بسیاری از افراد که به هر دلیلی توان خروج از منزل را ندارند کاری بسیار با اهمیت تلقی می‌شود.

این عامل باعث شده تا عده زیادی از افراد از این طریق به کسب درآمد بپردازند. لازم به ذکر است که برای تولید محتوا در منزل و کسب درآمد از طریق این کار، باید نویسنده و یا تولید کننده محتوا، از مهارت و تخصص برخوردار باشد و از طرف دیگر، در انجام این کار به اندازه کافی دارای تجربه باشد.

به طور کلی می‌توان گفت تهیه کردن محتوا در منزل با استفاده از ابزاری مانند اینترنت امکان پذیر است و می‌تواند شامل تولید محتواهای متنی، ویدئویی، صوتی، گرافیکی و… باشد.

تاثیر تولید محتوا سایت چیست؟

برخی از افراد بدون داشتن اطلاعات مناسب، برای کسب و کارشان یک سایت تهیه می کنند و بر این باورند قبل از اینکه یک سایت معتبر و مجزا داشته باشند، همه چیز خود به خود درست خواهد شد.

در صورتی که این باور از پایه اشتباه است. برای اینکه بتوانید یک سایت را به مرتبه ای قابل قبول برسانید، باید برایش زمان خرج کنید. مطمئن باشید هیچ کسب و کاری بدون صرف زمان و دقت به موفقیت نمی رسد.

یکی از لازمه های اساسی برای تولید محتوا سایت چیست ؟ لازمه ی اساسی یک سایت استفاده از محتوا عالی و دسته اول است.

در واقع محتوای دسته اول همان شاه کلیدی است، که می تواند دنیای کسب و کار شما را در فضای اینترنت از این رو به آن رو کند.

اگر به دپارتمان های کمپانی ها و وب سایت های معتبر دقت کنید، متوجه می شوید که تمامی این مراکز دارای بخش تولید محتوا هستند و در آن از کارشناسان خبره استفاده می کنند.

کارشناسان تولید محتوا به خوبی می دانند برای تولید مقالاتی مرتبط با کسب و کارتان از چه منابعی استفاده کنند.

اگر تصمیم دارید تا به کار تولید محتوا برای سایت رو بیاورید، در ادامه با ما همراه باشید تا چند فاکتور مهم را بیان کنیم.

محتوای وب سایت چقدر است؟

محتواهای ایجادی برای وب سایت باید بر سه عامل تمرکز داشته باشد: شخصیت برند، کلمات مورد نظر و استراتژی های مناسب برای موفقیت های یک برند.

بر خلاف وبلاگ ها، محتوای وب سایت نیازمند هدایت بازدیدکنندگان به سوی  استراتژی های ایجادی به شیوه ای منسجم و طبیعی است. از محتوای وب مانند یک نقشه برای یک برند استفاده می شود.

مراقب باشید که از طریق استراتژی های اشتباه در رسانه های اجتماعی و دیگر عناصر ، بازدیدکنندگان خود را دفع نکنید. هنگامی که شما یک مشتری را جذب کرده اید، باید همه کارهایی که می توانید انجام دهید تا آنها را در آنجا حفظ کنید و این کارکرد کلیدی محتوای یک وب سایت از طریق شرکت های تولید کننده ی محتوای با سابقه است.

 

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن

 

 فرآیند تولید محتوای با کیفیت

شاید شما اطلاعات منحصر به فردی در مورد کسب و کارتان داشته باشید اما آیا می‌دانید چگونه آن را ارائه دهید؟ آیا با انواع نگارش آشنا هستید؟ دسته‌بندی متون را چطور، می‌شناسید؟ اگر تاکنون با مواردی از این دست برخورد نکرده‌اید و نمی‌دانید چگونه به واسطه تولید محتوای با کیفیت مخاطب را جذب خود کنید، بهتر است در ابتدا با اصول تولید محتوا آشنا شده و بعد در این مسیر قدم بگذارید.

در واقع شما باید تکلیف را با خودتان روشن کنید که چه محتوایی می‌خواهید، برای چه مخاطبانی می‌نویسید و در چه فضایی منتشر می‌کنید. در این صورت می‌توانید تصمیمات درستی هنگام تولید محتوای خود بگیرید.

ما بازاریابان مشغول کار هستیم. وقتمان را برای سیستم‌های ناکارآمد هدر نمی‌دهیم. به همین دلیل برای هر کاری که قصد انجام آن را داریم، فرآیندی ایجاد می‌نماییم.

ما در تولید محتوا، سیستمی را ابداع می‌کنیم، آن را تا زمانی که کار کند، بیرون می‌کشیم؛ سپس سیستم ایجاد شده را بارها و بارها تکرار می‌کنیم تا نتیجه مورد نظرمان را بدست آوریم.

در مورد هر کمپین بازاریابی که تاکنون ایجاد کرده‌اید، فکر کنید مانند وبینار، پاسخگوی autos، بررسی‌ها. هر کدام از آنها یک فرایند داشتند. تولید محتوا هیچ تفاوتی ندارد. این مراحل را برای تولید محتوا، حذف کارهای حدس زده و ایجاد فضای ذهنی خلاقانه دنبال کنید.

1 – سرچ سئو

ایجاد پرسونای خریدار، به احتمال زیاد به شما ایده‌هایی می‌دهد تا بدانید درباره چه موضوعاتی بنویسید و بفهمید مخاطبانتان چه سؤالاتی دارند که این یک شروع عالی محسوب می‌شود.

حال باید اطمینان حاصل کنید که آیا این ایده‌ها می‌توانند در مقیاس بزرگتر برای مخاطبان بیشتر اعمال شوند. مطمئناً نوشتن یک پست وبلاگ برای یک فرد مجزا بسیار عالی خواهد بود اما این به نوعی هدر دادن انرژی است.

سرچ سئو در تولید محتوا، تحقیقات کلمات کلیدی a.k.a، حجم جستجوی یک عبارت خاص از کلمات کلیدی را به شما نشان می‌دهد و آیا ارزش ایجاد سرمایه گذاری در ایجاد بخشی از مطالب پیرامون آن را دارد یا خیر.

یک راه خوب برای تحقیق در مورد کلید واژه‌ها، نوشتن سؤالاتی است که احتمال دارد پرسونای خریدار شما بر اساس آن موانع و اهداف باشد. سپس در مورد کلمات کلیدی مرتبط با سؤال‌ها تحقیق کنید تا ببینید افراد به اندازه کافی، آن‌ها را جستجو می‌کنند یا نه.

یک قانون کوچک این است که کلمات کلیدی قابل دسترس را هدفتان قرار دهید، به این معنی که حجم جستجوی ماهانه (MSV) داشته باشید و کلمات کلیدی مشکلی که در دامنه قلمرو محتوا شما قرار می‌گیرند را شناسایی کنید. اگر وبلاگ نویسی را به تازگی شروع کرده‌اید، هدف قرار دادن کلمات کلیدی رقابتی برای شما مناسب نیست.

چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟

قبل از اینکه جلوتر برویم، بهتر است یک توضیح سریع و نامناسب سئو را حذف کنیم:

یکی از عوامل مهمی که به شما کمک می‌کند در موتورهای جستجوگر (سئو) رتبه یابید، قدرت دامنه است. شما با تعداد سایت‌های خارجی که به محتوای شما پیوند دارند، اختیارات دامنه را به دست می‌آورید.

برای این که این اتفاق بیفتد، باید یک کتابخانه بسیار بزرگ از محتوا داشته باشید که به اندازه کافی با استناد به آن باشد.

این بدان معنا است که هر چه مدت زمان نوشتن مطالب با کیفیت بالا، طولانی‌تر باشد، قدرت دامنه شما بالاتر است و رتبه بندی آن برای کلمات کلیدی بسیار رقابتی که باعث می‌شود شما را در صفحه اول Google قرار دهد، آسان‌تر است.

اگر هنوز کاملاً در آن حضور ندارید، بهترین کار برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی با حجم کم و با حداقل مشکل در کلمات کلیدی (<50) است (ما در حال صحبت کردن ۲۰۰-۱۰۰۰ MSV هستیم). این بهترین موقعیت برای شما محسوب می‌شود تا بتوانید رتبه بندی بهتری برای کلمات کلیدی داشته باشید و مطالبتان را به افراد بیشتری ارائه دهید. 

چند روش برای انجام تحقیقات کلمات کلیدیتان وجود دارد:

  • از ابزارهای تحقیق در مورد کلید واژه‌ها، مانند SEMRush یا Moz Keyword Explorer استفاده کنید.
  • کلمه کلیدی خود را در یک موتور جستجو تایپ کنید و آنچه را که نشان می‌دهد، یادداشت کنید.
  • بخش جستجوهای مرتبط را در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) بررسی کنید

2 – ایده

حالا که کلمات کلیدی را برای هدفتان تعیین کرده‌اید، وقت آن است که در تولید محتوا، ایده‌های محتوا را مانند طوفان مغزی ایجاد کنید.

تحقیقات HubSpot نشان می‌دهد که بهترین راه برای سازماندهی محتوا، استفاده از مدل خوشه‌ای (topic clusters) است، به این معنی که شما یک صفحه ستونی بلند و کامل را بر اساس یک کلمه کلیدی ایجاد می‌کنید سپس محتوایی که تولید کرده‌اید را به این زیر موضوع‌ها پیوند می‌دهید.

مدل خوشه‌ای طوفان مغزی را بسیار ساده‌تر می‌کند، زیرا اکنون شما ساختار مشخصی را دنبال می‌کنید.

شما می‌توانید از کلید واژه اصلی خود برای ایجاد یک بخش ستونی (pillar piece) استفاده کنید تا آن موضوع را به صورت عمیق پوشش دهد. سپس می‌توانید مطالب کوتاه‌تری را تولید کنید، اینفوگرافیک ها، پست‌های وبلاگ، قالب‌ها، که به مخاطبان شما کمک می‌کند تا عمیق‌تر با موضوع ارتباط برقرار کنند و کلمات کلیدی بلندتری را هدفشان قرار دهند.

در تولید محتوا اگر به دنبال ایده‌های خود هستید، بهتر است از کتابهایی که خوانده‌اید، مطالعات مربوط به صنعتتان، سایت‌های رقیب خود یا جستجوی مرتبط با SERP ها، کمک بگیرید.

هنگامی که همه ایده‌های خود را روی کاغذ آوردید، می‌توانید تقویم سرمقاله خود را توسعه دهید و شروع به انجام کار کنید.

3 – نوشتن

آیا می‌خواهید در وبلاگ تجاری خود جوک بنویسید؟ درست مثل اینکه نباید در یک متن بانشاط و خنده‌دار از اصطلاحات تجاری و تخصصی استفاده کنید در یک متن تجاری نیز نباید از جوک استفاده کنید. می‌توانید سبک تولید محتوا خود را براساس محتواهای رقبای خود و مقالات مختلفی که توانسته‌اند باعث جذب مخاطب شوند، شکل دهید.

سعی کنید چندین نوبت مطالب خود را مورد بررسی قرار داده تا اگر اشتباهی در آن وجود داشت، رفع کنید، از همین رو همیشه قبل از کمیت، کیفیت را در محتوای خود مدنظر داشته باشید.

افرادی که لحن تولید محتوای شما را مشخص می‌کنند، مخاطبانتان هستند و شما نیز باید تا جای ممکن به خواسته‌های آنها توجه داشته باشید. اینکار شما به آنها کمک می‌کند که تصمیم بگیرند برای خواندن مطالبتان به سایت و وبلاگتان بازگردند یا خیر.

بیاموزید که چه چیزی می‌تواند باعث از دست دادن مخاطب شود و بهترین راه برای جذب مخاطب چیست؟ از مخاطبان خود بپرسید چه می‌خواهند و سپس سعی کنید خواسته‌های آنها را برآورده کنید.

ما در اینجا در مورد روند نوشتن صحبت خواهیم کرد؛ زیرا این کاری است که من انجام می‌دهم. قدرت تولید محتوای خاص شما، ممکن است فیلم، گرافیک یا پادکست باشد. هرچه که هست، روند تولید آن ازدستورالعمل های مشابهی پیروی می‌کند:

  • برای پرسونای خود بنویسید. برای ساختن اثری که طنین انداز باشد، از صدای آنها، حسن‌هایشان و حتی شوخ طبعی آنها استفاده کنید.
  • از عناوین، توضیحات متا و سایر تیزرها برای مجبور کردن مخاطبان خود در خواندن مطالبتان استفاده کنید. فایده مطالب خود را درست در عنوانتان قرار دهید تا آنها بدانند که چرا باید آن را بخوانند.
  • چیزی منحصر به فرد ایجاد کنید. اطلاعات ساده‌ای که از قبل موجود است را استفاده نکنید. برای تأکید بر نکات خود، از یک سبک منحصر به فرد استفاده کرده یا به تحقیقات جدید استناد نمایید.
  • به یک ایده بچسبید و از مطالب خود برای تقویت آن استفاده کنید. خواننده خود را با توضیح چندین مضامین نیمه مرتبط در یک مطلب، سردرگم نکنید.
  • صادقانه بنویسید. سعی نکنید مخاطب خود را با نثر فصیح یا لغات گسترده تحت تأثیر قرار دهید.
  • مختصر و واضح بنویسید. شما می‌خواهید مخاطبتان با شما ارتباط برقرار کند تا به محتوایتان ارزش ببخشد. نیازی به استفاده از استعاره‌های گیج کننده نیست.

4 – ویرایش

نحوه ویرایش کار خودتان (یا دیگران) یک روند بسیار ذهنی است. ممکن است بخواهید همان لحظه ویرایش کنید یا چند روز صبر نمایید و محتوایتان را بدون چشمان خسته مرور کنید. شما احتمال دارد اهمیت زیادی به دستور زبان دهید یا یک قطعه محاوره‌ای را به عنوان هدفتان انتخاب کنید.

در هر صورت، در تولید محتوا بعضی از موارد وجود دارد که شما باید به آنها هنگام ویرایش توجه نمایید از جمله بیانی فعال، زبانی واضح، جملات کوتاه و فضای سفید. بهتر است از یک همکار یا مدیر نیز برای بررسی محتواهایتان کمک بگیرید.

5 – آپلود کردن

اکنون که محتوا شما آماده است، باید آن را در جایی قرار دهید که افراد بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزاری است که میزبان آن محتوای دیجیتالی بوده و به شما این امکان را می‌دهد که آن را در وب سایت خود (یا هر جای دیگری در وب) نمایش دهید.

فایده CMS این است که تمام محتوای شما را به هم متصل کرده و آن را در یک مکان ذخیره می‌کند. بنابراین می‌توانید به راحتی با استفاده از لینکی آنها را به صفحه وبلاگتان یا ایمیلتان ارتباط دهید.

همچنین می‌توانید نتایج کلیه مطالبی را که برای یک کمپین خاص ایجاد کرده‌اید (که می‌تواند به ممیزی محتوا کمک کند) تجزیه و تحلیل کنید.

CMS شما را از داشتن سیستم بازاریابی محتوای منفصل، حفظ می‌کند.

6 – انتشار

انتشار مطالب به سادگی با کلیک کردن روی یک دکمه است. بنابراین چرا یک بخش را در آن می‌گنجانید؟ زیرا همیشه اینطور نیست. می‌توانید مطالب خود را بلافاصله پس از بارگذاری منتشر کنید یا با انتظار برای رسیدن زمان مطلوب، تأثیر آن را به حداکثر برسانید.

اگر تازه کار را شروع کرده‌اید، کلیک بلافاصله برای انتشار محتوا، احتمالاً مخاطبان شما را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. اما اگر یک برنامه انتشار منظم، مانند ارسال یک پست جدید در هر چهارشنبه را دارید و مخاطبان شما انتظار انتشار پست در روز چهارشنبه را داشته باشد، حتماً آن را مشاهده می‌کنند.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، انتشار مطابق روندها یا رویدادهای حساس به زمان است. به عنوان مثال، اگر درباره تعطیلات ملی یا رویدادهای جاری محتوا تولید می‌کنید، بهتر است آن محتوا را در زمان‌های مشخصی منتشر کنید.

CMS به شما این امکان را می‌دهد تا پست‌ها را برای زمان‌های مشخصی برنامه ریزی کنید سپس فراموش نمایید چراکه به صورت خودکار، محتوا را منتشر می‌کند.

تولید محتوا در هر موضوعی راه خاص خود را دارد

راه‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید با استفاده آن مخاطب بیشتری به سمت سایت خود جلب کنید. یکی از آن راه‌ها اضافه کردن یک ویدئو به سایت است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در جذب مخاطب داشته باشد. وبلاگ‌های ویدئویی، نوارهای اطلاعاتی و حتی پادکست‌ها می‌تواند ارزش افزودهٔ بیشتری به اطلاعات شما داده و بیشتر از آنچه که افراد می‌خواهند اطلاعات در اختیارشان قرار دهند.

همچنین می‌توانید برای بهتر کردن محتوای خود، تصاویر، عنوان و هرآنچه که برای یک متن لازم است را اضافه کنید. پس از آماده شدن متن، برای اطمینان از اینکه محتوا استاندارهای لازم را دارد، یکبار دیگر آن را بخوانید.

آخرین چیزی که برای بهتر کردن محتوا نیاز دارید، ویرایش خوب است. قبل از اینکه محتوای خود را در سایت منتشر کنید متن را از نظر اشکالات گرامری و املائی بررسی کنید تا هیچ گونه ایرادی نداشته باشد.

حتی می‌توانید از فرد دیگری بخواهید که کار شما را نقد کند و مواردی که ممکن است به چشم شما نیاید را به شما تذکر دهد. به یاد داشته باشید که محتوا باید روان، سلیس، آموزنده و دارای نکات جذاب باشد.

همچنین توجه کنید که یک متن طولانی و پر اشکال، باعث می‌شود که مخاطب نتواند منظورتان را متوجه شود و از زمانی که در ساییتان گذاشته است، دلسرد گردد.

 

تولید محتوا و نکات کاربردی آن
تولید محتوا و نکات کاربردی آن

سئو محتوا چیست و چه تاثیری بر تولید محتوا دارد؟

این روزها تعاریف متعددی در مورد سئو گفته می‌شود اما پاسخ به سوال “سئو محتوا چیست” بسیار ساده تر از آن چیزی است که این مدام با آن برخورد می‌کنیم.

تولید محتوای سئو شده به این معنا است که نویسنده بتواند جذابیت کافی را در متن خود ایجاد کرده، اطلاعات دقیق و درست ارائه دهد، متن را از جایی کپی نکند، به کلمات کلیدی و مورد توجه مخاطب توجه داشته باشد و تلاش کند محتوایی ارائه دهد که موتورهای جست و جو آن را ارزشمند بدانند.

نویسنده باید بدانید زمانی که دارد می‌نویسد و محتوا تولید می‌کند، ایده‌های نزدیک به موضوع نگارشش چیست؟ مخاطب چه چیزی را سرچ می‌کند و چه اطلاعاتی را می‌خواهد. در این حالت است که رتبه سایت در موتورهای جست و جو بالا می‌رود و نویسنده به واسطه کلمات کلیدی که در ذهن مخاطبان گوناگون شکل می‌گیرد، محتوای خود را باکیفیت بالاتری ارائه می‌دهد.

البته باید توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی و همچنین قرار دادن کلمات بی‌ربط در یک محتوا می‌تواند به ضرر شما تمام شده و محتوایتان از دید گوگل بی‌کیفیت ارزش گذاری شود. پس در درجه اول گام‌های خود را در مسیر ارائه یک محتوای اصیل و باکیفیت بردارید تا ارزش آن چند برابر شود.

توصیه گوگل برای سئو کردن محتوا

بازنگری در محتوا، یکی از مهمترین و اصلی ترین توصیه گوگل در آپدیت جدید ۲۰۱۹ به حساب می آید. با این روند در آپدیت بعدی گوگل شما ممکن است بتوانید تاثیراتی را در رتبه بندی سایتتان مشاهده کنید. البته باید به این نکته نیز تاکید داشته باشیم که این امر قطعی نیست و ممکن است آپدیت گوگل که هر چند ماه یک بار اتفاق می افتد، تغییراتی در جایگاه سایتتان ایجاد نکند.

لازم است به شما بگوییم که موتورهای جست و جو نمی توانند همچون یک انسان درک درستی از محتوای تولیدی شما داشته باشند و امکان دارد تغییرات در روند محتوایی شما، آنچنان هم به چشم موتورهای جست و جو نیاید اما نکته مهمی که می تواند برایتان ارزشمند باشد و موتورهای جست و جو را ترغیب کند تا بهتر از گذشته شما را بشناسند، لینک دهی سایت ها به سایت شما است.

در واقع گوگل و سایر موتورهای جست و جو به دنبال سیگنال هایی هستند که درک بهتری از میران ارزشمندی محتوای شما به دست آورند و باید بدانید لینک دهی یکی از مهمترین این سیگنال ها است.

توجه به بازنگری محتوا و همچنین لینک دهی سایر سایت ها به سایت شما، می تواند سبب شود سئو سایتتان در آپدیت های جدید گوگل، شرایطی به مراتب بهتر از گذشته به دست آورد.

ارتباط تولید محتوا و سئو چیست؟

محتوا پادشاه هست را حتما شنیدید. حالا از یک زاویه دیگر به موضوع نگاه میکنیم. اگر محتوا ها نبودند گوگلی هم وجود نداشت! گوگل بین محتوا ها میگردد و مردم را به محتوای مورد نظر خودشان می رساند.
پس اگر میخواهید سئو بگیرید، بیرحمانه محتوا تولید کنید و در سایت خود درج نمایید.
تولید محتوا و نکات کاربردی آن

آیا هر کسب‌وکاری به محتوا نیاز دارد؟

اگر خیلی ساده بگوییم، بازاریابی مبتنی بر محتوا برای هر کسب‌وکاری که بتواند محتوای مفید و با کیفیت تولید کند ضروری است.

تولید و بازاریابی محتوا مزیت‌های زیادی دارد که مهم‌ترین آنها موارد زیر است:

  • می‌توانید از خود محتوا کسب درآمد کنید.
  • برای محصول یا خدمات شما مشتری می‌آورد.
  • یک روش کم هزینه است.
  • کمک به ایجاد شهرت، اعتماد و اعتبار می‌کند.
  • نتایج و عملکرد آن به راحتی قابل تحلیل است.
  • در وفادارسازی مشتریان تاثیرگذار است.

هر کسب‌وکاری می‌تواند از روش محتوا کمک بگیرد اما فعالیت در همه کانال‌ها و بسترها ضروری نیست.

بعضی وقت‌ها یک پیج اینستاگرام تمام مزیت‌های گفته شده را تامین می‌کند و بعضی وقت‌ها همزمان باید وبسایتی پر از مقاله داشت، کتاب نوشت، در شبکه‌های اجتماعی فعال بود، پادکست ساخت و کلیپ تولید کرد.

این که تولید محتوا در چه ابعاد و چه کانال‌هایی نیاز است بستگی به موضوع کسب‌وکار، نوع محصول یا خدمات، پرسونای مشتریان و از همه مهم‌تر زمان و هزینه لازم دارد.

خلاصه این که اگر در کسب‌وکار خود می‌توانید تولید محتوا کنید حتماً این کار را انجام دهید.

طراحی سایت را با وب مب تجربه کنید. طراحی انواع وب سایت مانند فروشگاهی، شرکتی و…. با یک سال پشتیبانی رایگان با به روزترین فناوری های روز دنیا.
مدیریت پیج اینستاگرام و تولید محتوای متنی و ویدیویی به صورت حرفه ای، تبلیغات و مارکتینگ ..راه اندازی و مشاوره کسب و کار، خدمات اینستاگرام.
تنها راه داشتن رتبه بالا در موتورهای جستجو، سرمایه گذاری در خدمات SEO متناسب با نیازها، خواسته‌ها و مشتریان هدف کسب‌ و‌ کار است.